Categories

chevron_left Tornar

3 tipus de mal de cap

juny 02, 2023 · 
Cos

La majoria de persones pateixen mal de cap però no tothom té el mateix dolor. En funció del tipus de dolor i les causes les cefalees es poden agrupar en 3 grans grups:

1. Cefalea Tensional (ho pateix el 78% de la població)
Dolor: dolor sord a mode de pressió, dolor en forma de banda al cap (frontal, temporal o occipital). Durada de 30 min a dies.
Causes: mala postura, contractures, estrès, problemes de ATM,…

2. Migranya (ho pateix un 16% de la població)
Dolor: intens, punxant i unilateral (costat dret o esquerre). Pot anar acompanyada de nàusees, vòmits i/o sensibilitat a la llum o al soroll. Durada de 4h a 72h.
Causes: estrès, factors ambientals (llum, soroll, temperatura..), alteracions hormonals o emocionals, glucosa/ cafè/ alcohol o factors genètics.

3. Cefalea del trigemin (la menys freqüent de les tres)
Dolor: crisi de dolor intens però breu localitzat en el recorregut del nervi trigemin (mandíbula inferior, superior i ull). Pot anar acompanyada de llagrimeig, congestió o sudoració facial).Causes: sensibilització del nervi trigemin.

Quina és el mal de cap que pateixes més sovint? A cal Fregues tenim especialistes en mals de cap i cervicals. A través de la fisioteràpia, acupuntura i la osteopatia cranial sabem com alleujar els símptomes i prevenir que tornin a aparèixer.

Joan S. Massanell, fisioterapeuta, nº de col·legiat 9103

Altres entrades